Saamattomuus, tuo viheliäinen olotila, on saamassa minusta yliotteen. Aamuheräämiset ovat niin hankalia, etten tänäänkään saanut itseäni ajoissa liikkeelle ja missasin aamun ohjatun treenin. Nyt se mörökölli taitaa minut viedä.
Uusimmassa Fit-lehdessä ohjeistettiin iltaihmisiä siten, ettei kannata aamuisin väkisin rääkätä itseään vaan voi suunnitella treeninsä oman rytminsä mukaisesti. Kuitenkin minun ohjatut treenini ovat aamuaikaan ja minun tulee niihin osallistua.
Minulla on syvä morkkis asian tiimoilta ja ilmoittauduinkin illan bodypump-tunnille, mutta peruin osallistumiseni kuitenkin hetken päästä. treenifiilis tältä päivältä oli jo mennyt.
En kuitenkaan aio luovuttaa ja yritän tsempata itseäni, että jaksaisin perjantaiaamuna herätä salitreeneihin ja uimaan. Ohjaajani odottelee minua saapuvaksi ja on siis suotavaa mennä paikan päälle hyvissä fiiliksissä.
Luin eilen artikkelin aiheesta bodypump. Sen mukaan bodypump ei ole hyödyllinen jos tavoitteena on kehon muokkaaminen ja lihaskasvu. Ohessa osoite artikkeliin:
https://personaltrainerhelsinki.com/2014/09/22/miksi-kannattaa-sanoa-ei-pump-tunneille/
En kuitenkaan aio lopettaa pumppitunneilla käyntiä, sillä mielestäni se on mukavaa ja tunnin jälkeen on todella hyvä olotila niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Olen itse vahvasti myös sitä mieltä että kaikesta sellaisesta mikä nostaa sykettä ja missä hiki virtaa, on pakko olla jotain hyötyä.
Muita ajankohtaisia minua puhuttavia aiheita ovat koulujen lakkauttamissuunnitelmat. Mikkelissä on jälleen kouluja lakkauttamisuhan alla. Pienet koulut halutaan lakkauttaa ja oppilaat ajaa suuriin kouluihin.
Mietin, mitä mahtaakaan liikkua päättäjien päässä ja minkälaisen yhteiskunnan he haluavat tulevaisuuteen rakentaa.
Jo nyt suurella osalla oppilaista on vaikeuksia selviytyä koulumaailmassa. Ongelmia ratkomaan tarvitaan avuksi moniammatillista yhteistyötä (koulu, terveydenhoitaja, koulupsykologi, sosiaalitoimi, lastensuojelu, lasten- ja nuorisopsykiatria) ja tämä vie paljon resursseja.
Loppujen lopuksi; Kuinka paljon säästöä syntyy oikeasti koulujen lakkauttamisesta kun syntyneet säästöt maksetaan moninkertaisesti takaisin lakkautustoimenpiteiden seurauksien hoidossa.
Mihin oppilaitokseen ne oppilaat voidaan sijoittaa, jotka tarvitsevat oppimisensa tueksi pienryhmäopiskelua?
Siinä missä esimerkiksi lasten- tai nuorisopsykiatria ja lastensuojelu yrittävät tukea oppilasta suosittelemalla ja ohjaamalla tätä pienryhmään, päättäjät (ja koulu) tuhoavat tämän ja oppilaalla ei tule olemaan mahdollisuuksia selviytyä. Oppilasta tukevalta tärkeältä työltä viedään pohja alta.
Saammeko siis tulevaisuuden yhteiskuntaan ainoastaan koulunsa keskeyttäneitä syrjäytyneitä aikuisia?
Koulukiusaamista on paljon kiva-koulu-hankkeesta huolimatta ja jo sillä on erittäin suuri vaikutus oppilaiden selviytymiseen. Suuressa koulussa ei millään ehditä pureutua ja paneutua kaikkiin tilanteisiin.
On olemassa erittäin herkkiä oppilaita, jotka häiriintyvät yleisessä hälinässä ja suuressa yhteisössä. Tästä syntyy joukko eriasteisia ongelmia ja pahimmillaan herkästä oppilaasta voi tulla häirikkö.
Kuulin tänään eräästä aikoinaan koulukiusatusta ihmisestä joka aikuisiällä on perustanut nettikoulun oppilaille, joilla on vaikeuksia selviytyä yleisopetuksessa. Oppilaat käyvät koulua internetissä ja käyvät tekemässä vain kokeet omalla koululla. Stressitaso vähenee näin varmasti huomattavasti ja koulu tulee käytyä ilman sen kummempia traumoja. Vaikka vaarana voi olla syrjäytyminen, uskon että tällaisesta koulunkäyntimallista nykyaikana on enemmän hyötyä kuin haittaa.
Olen joutunut pohtimaan kouluasioita omassa elämässäni todella paljon viime vuosina ja minusta olisi hienoa jos tulevaisuudessa jokaisella paikkakunnalla olisi tarjottavana oppilaille myös nettikouluvaihtoehto.
Toisaalta toivon päättäjille viisautta ja järkeä koulujen lakkauttamista suunnitellessaan. Mikkelissä on kulutettu rahaa paljon turhempiinkin asioihin. Miksi ei voida säästää niissä?
Ulkona on 3 astetta lämmintä ja aurinko paistaa.
Saisikohan sitä itsensä pikkuhiljaa liikkeelle ja ulos?!